DOUCHEPANEEL.EU

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een douchepaneel?

Douchepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen. Kies je bijvoorbeeld voor een paneel met mengkraan of met thermostaatkraan? Dit zijn termen die u bij sanitair best vaak tegenkomt, maar wat betekent dit nu concreet? Bij een mengkraan bedient u een hendel waarbij u warm en koud water direct mengt en zo een fijne watertemperatuur kan instellen. Bij een thermostaatkraan kunt u de hendel van de kraan simpelweg instellen op de temperatuur die de thermostaat in het paneel voor u regelt. Op deze laatste manier kunt u uiteraard zeer comfortabel douchen.
Kiest u voor douchepaneel met massagejets? Gebruikt u naast de grote douchekop ook nog een losse handdouche? Welk materiaal staat goed in mijn badkamer?
Dit zijn een aantal vragen die u zich kunt stellen voordat u een douchepaneel aanschaft.

Kan ik een douchepaneel zomaar installeren?

Voor een goede werking van een douchepaneel is een juiste waterdruk nodig. Deze waterdruk zorgt ervoor dat het mogelijk is om water te gebruiken op bovenliggende etages, bijvoorbeeld de badkamer op de eerste verdieping. Bij de hoofdmeter in huis bedraagt de waterdruk normaliter 2,5 bar. Hoe groter de verticale afstand tot de hoofdmeter, hoe lager de druk. Dit gaat met 1 bar per 10 meter. Per verdieping daalt de druk dus met ongeveer 0.3 bar. Voor goed gebruik van een douchepaneel heb je minimaal toch wel zo'n 1.5 bar nodig. Ligt de waterdruk lager, dan komt er niet genoeg water uit de kraan. Onze douchepanelen kunnen in normale omstandigheden zelfs op de tweede etage van uw huis geplaatst worden. De maximale waterdruk die op de panelen mag worden uitgeoefend bedraagt 5 bar.

Hoe onderhoud ik mijn douchepaneel?

Wanneer je de douchekop (of massage unit) niet regelmatig schoonmaakt loopt deze het risico om verkalkt te raken. Dit kan betekenen dat er een steeds zwakkere straal uit de douchekop komt, simpelweg omdat het kalk in de weg zit. Douchen wordt dan een stuk minder prettig. Op de volgende manier kunt u de kalk veilig, zonder schadelijke schoonmaakmiddelen, verwijderen: draai de douchekop van uw douche en plaats deze in een bak met warm water en wat azijn. Dit werkt overigens alleen goed wanneer de kalklaag niet te dik is, wacht daarom niet te lang met schoonmaken! Laat de douchekop enkele uren in de bak liggen en spoel hem vervolgens goed af voor u deze weer op uw douche monteert.

Schoonmaaktips voor je douchepaneel

  • Het is altijd aangeraden om uw douchepaneel na de laatste douchebeurt te drogen met handdoek of zachte doek
  • Gebruik voor het afdrogen geen grove doek of de ruwe zijde van de schuurspons, hiermee loopt u het risico het douchepaneel te beschadigen
  • Gebruik geen oplosmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen om het douchepaneel te reinigen.
  • Draai de douchekop van uw douche af.
  • Leg deze in een bak met warm water en azijn. Dit werkt alleen goed wanneer de kalklaag niet te dik is.
  • Laat deze enkele uren in de bak liggen en spoel hem vervolgens goed af voor u deze weer op uw douche monteert.

© 2012 Douchepaneel.eu - Alle rechten voorbehouden